Tukani

22. října 2015 v 18:17 | newyorklove

Tukani Smějící se

Zdroj: Wikipedie ale napsala jsem i něco já :D

Hned bych si 1 domu vzala!!Mrkající


Tukan obrovský je největší ze všech 37 druhů tukanů.
Dorůstá délky kolem 60 cm, zobák může být dlouhý až 19 cm.
Barva peří je černá, jen na prsou, krku a kořeni ocasu je čistě bílá (na krku a prsou je u některých jedinců světle žlutý nádech). Kolem očí je zbarven do žluta. Zobák hraje všemi možnými odstíny žluté a oranžové, špička zobáku je černá.
V době námluv přináší sameček ve svém zobáku samičce pěkně vybarvený a zralý plod (většinou nějaké bobule nebo jiné ovoce), který sám vybere, a tím si získá samičku to je ale romantika.Líbající


Vyskytuje se ve Střední a Jižní Americe, zde obývá hlavně nížinné a horské lesy států Mexiko, Brazílie a Argentina. Žijí většinou v párech nebo tvoří malé skupiny. Živí se hlavně různými plody a bobulemi, občas si potravu zpestří bezobratlými živočichy či drobnými obratlovci. Potravu získávají jak na stromech tak i na zemi. Tukani nejsou moc dobří letci, na zemi i po větvích se pohybují poskakováním. Spí v dutinách starých stromů, zde také klade samice vejce. Mláďata jsou většinou dvě, výjimečně čtyři. V hnízdě zůstávají mláďata asi 7 týdnů. Nejdříve je rodiče krmí šťávou z plodů, postupně přecházejí na pevnou potravu. Tukani se můžou dožít i 15 let. Úžasný

Tukani jsou zvláštní zvířata někdy si říkám že zvířata jsou chytřejší než mi!!


Tak doufám že jste se něco dozvěděli o mých milovaných TUKANŮ a zítra tu bude zas nový článek a těšte se na HALOWEENSKÝ ČLÁNEK vyjde v 28.10 tak jsem přijďte!!!!Mlčící
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama